Smaka på Enköping

Igår var det Smaka på Enköping på Stora Torget.

Ett tiotal mathantverkande lokala företag ställde ut och visade sina varor och erbjöd provsmakning och de flesta av dem hade också försäljning. En av de drivande bakom projektet är Lina Teodorsson från Domta-grisen och hon var förstås där.



Lina bjöd på en BBQ-grillad ungrisbog som grillats indirekt i nio timmar. Det var helt ljuvligt gott! I sommar blir det definitivt ett besök på Domta för att köpa av deras suveräna kött.

Hon hade också med sig en bok om Domta-grisen:



Den var helt makalöst söt och så fint gjord! Som ett nytt sätt att göra reklam på, man ville bara inte sluta läsa i den. En sån ska jag göra till Drängstugan, så fort jag bara hinner.

 


Kommentarer
Postat av: Helen

Det låter som nåt liknande våra favoriter Olinge utegrisar. Glada med knorr som går ute året runt.

2010-05-16 @ 15:12:01
URL: http://www.skittatassar.blogspot.com
Postat av: Maria

Det kändes verkligen på smaken, jag har nog aldrig upplevt det så tydligt. Inte nog med att den var sanslöst mjäll efter att ha blivit indirekt grillad så länge, den smakade liksom inte griiiis sådär som billigt fläskkött kan göra. Det var gott, gott, gott!!

2010-05-16 @ 22:08:51
Postat av: Isa

Hur grillar man indirekt? Undrar en som genast blev väldigt sugen på den där grisen!:-)

2010-05-17 @ 09:15:17
URL: http://isas.blogg.se/
Postat av: Maria

Du lägger det inte direkt över värmekällan. Har du en gasolgrill med tre brännare så lägger du köttet över den i mitten och stänger av den. Över kol så bränner du som vanligt tills du lägger på köttet, då petar du ut kolen längs kanterna och lägger köttet mitt på gallret. Då kan det ligga länge länge utan att bränna.

2010-05-21 @ 12:19:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0