Smaka på Enköping

Igår var det Smaka på Enköping på Stora Torget.

Ett tiotal mathantverkande lokala företag ställde ut och visade sina varor och erbjöd provsmakning och de flesta av dem hade också försäljning. En av de drivande bakom projektet är Lina Teodorsson från Domta-grisen och hon var förstås där.



Lina bjöd på en BBQ-grillad ungrisbog som grillats indirekt i nio timmar. Det var helt ljuvligt gott! I sommar blir det definitivt ett besök på Domta för att köpa av deras suveräna kött.

Hon hade också med sig en bok om Domta-grisen:



Den var helt makalöst söt och så fint gjord! Som ett nytt sätt att göra reklam på, man ville bara inte sluta läsa i den. En sån ska jag göra till Drängstugan, så fort jag bara hinner.

 


Inte ens en tumme bidde det

Nej, det blev inga kycklingar. Antingen är Morbror Axel inte karl nog, eller så slarvade Mormor och lämnade äggen för länge när hon var uppe och åt. Vad det än beror på så slutade det med att det i alla fall inte blev några kycklingar.





Nu ska vi istället försöka få tag på lite fler halvvuxna höns, sådär stora så man ser vad det är åtminstone. Sen får vi se om det blir kycklingar framöver, om nästa försök lyckas bättre. Kanske testar vi att beställa ägg och låna grannens kläckningsmaskin.

RSS 2.0